Mærkesager i Horsens Kommune

Venlig vækst

Horsens Kommune vokser – og den vokser hurtigt. Umiddelbart synes vi i Radikale Venstre godt om vækst, fordi det skaber muligheder for velfærd. Men væksten skal være venlig. Det betyder, at den skal være grøn, den skal være ansvarlig og den skal være for alle.

Det er Radikale Venstre Horsens vigtigste mål at arbejde for venlig vækst i hele Horsens Kommune. Hvad det betyder, kan du læse lidt om her. Du kan læse mere på www.radikale-horsens.dk

Bevar skolerne
Giv garanti mod skolelukninger i nærmiljøerne.

For en landsby er en skole ikke bare en skole. Det er en kulturinstitution. En livsnerve og et samlingspunkt. Mange børnefamilier vælger at flytte til et mindre lokalsamfund, fordi det er trygt og overskueligt. Der er kort afstand til dagpleje, børnehave eller skole. Legekammeraterne er lige i nærheden. Når vi lukker en landsbyskole har det enorme konsekvenser. Både menneskeligt og økonomisk. Når skolen lukker falder huspriserne. Derfor vil vi frede alle folkeskoler i oplandet mod lukning frem til 2030.

Styrk lokalområderne
Flyt Landsby- og lokalråd til Økonomi- og Erhvervsudvalgets område

Nogen har ambitioner om Horsens by som en fremtidig storby. Vi vil gerne sprede væksten. Vi skal styrke erhvervsliv og iværksætteri overalt i kommunen, så vi kan få arbejde, der hvor vi bor frem for at tilbringe timer med at sidde i kø i myldretidstrafikken. Flyt Landsbyrådet ind under økonomi- og erhvervsudvalgets område. Det vil betyde langt større fokus på den lokale vækst og udvikling, styrke den lokale indflydelse og stimulere det lokale initiativ.

Stol på lærerne
Skru ned for kontrollen og op for tilliden

Alle børn skal have en chance for at være med i fællesskabet, uanset om de er gode til at lære ting ved at læse i en bog eller ved at gøre tingene med hænderne. Derfor skal alle elever ud af klassen, bygge ting, gøre opdagelser og møde mennesker. Hvis det skal lykkes, kræver det pædagoger og lærere med overskud og arbejdsglæde. Vi mener, det er tid til at skrue ned for kontrollen og den ensidige målfokusering og op for tilliden. Vi ønsker mere faglighed og mindre central top-styring.

Køb klogt
Grønne indkøb er sund fornuft.

Snak løser ingenting. Handling skaber resultater. Derfor skal kommunens institutioner gå forrest og sætte fine, grønne og bæredygtige fodaftryk, når der laves mad, gøres rent og flyttes mennesker fra A til B. Svanemærket, EU-blomsten og det røde øko-Ø er gode pejlemærker, som bør guide offentlige indkøb på vejen mod en bæredygtig fremtid for de, der kommer efter os.

Husk oaserne
Byens grønne åndehuller skal være for alle.

Der er byggeboom og vilde vækstplaner for Horsens havn og midtby. Det er fristende at lade investorer bygge penthouse-lejligheder og P-huse frem for at anlægge parker og plæner. Grønne tage til de få er ikke nok. Vi vil sikre flere grønne åndehuller i det pulserende byliv. Og havnen er et godt sted at begynde.

Brug naturen
Flere friluftstilbud til både store og små.

Vi har en fantastisk natur i vores kommune. En natur, som mange ynder at tage ud i, når de har fri. Desværre skraber Horsens Kommune bunden, når det gælder investeringer i det grønne område. Det vil vi ændre! For der er rift om de tilbud, vi allerede har – og derfor skal vi have flere. Vi ønsker langt flere shelters, bålpladser, naturlegepladser, hundeskove, løbestier, mountainbike baner og lignende i hele kommunen. Og en digital platform der gør det let at få overblik over dem.

En ny cykelkultur
Nu skal cyklisterne ha’ medvind i byrådet.

En kommune, der kan hente Madonna, Bob Dylan og Rolling Stones til byen kan også forvandle sig fra en cyklismens skændsel til et supercyklistisk mekka for de tohjulede uden motor. Det er vores ambition at Horsens Kommune skal være et fantastisk sted for cyklister. Forvandlingen begynder med en seriøs cykelstrategiplan.

 

Koordiner indsatsen
Mennesker i modvind skal ikke kastes rundt i systemet

Når kaos truer skal man ikke være kastebold mellem kommunale kasser. Man skal have hjælp til selvhjælp af et smidigt system, der tænker på tværs. Derfor siger vi: Én borger – én koordinerende sagsbehandler!