Mange vil sige, at jeg har meget energi. Jeg tror snarere, at jeg har meget passion. Jeg er først og fremmest passioneret omkring min skønne mand og mine tre børn i alderen 3-12 år. Når jeg stiller op, er det ikke blot for at vise dem, at demokratiet kun lever i kraft af dem, der stiller sig til rådighed, men i ligeså høj grad for at kunne bidrage til, at vi finder løsninger på de udfordringer, vi alle deler. Af mine godt 41 år har jeg nu boet i Horsens i mere end 12 år. Det er længere end i Århus, hvor jeg flyttede til for at studere HA.jur og cand.merc i supply chain management. Oprindeligt kommer jeg fra Helgenæs, som ja er ca. så langt ud på landet, du kan komme, hvis du køre syd for Mols Bjerge. Jeg arbejder i dag i Billund for LEGO, jeg sidder i GRO – Horsens Grønne Tænketank, jeg gør hvad jeg kan for at hjælpe De grønne Pigespejdere i Horsens, jeg dyrker så meget yoga som kalenderen tillader, og prøver ellers at finde inspiration i stort som småt, nært som fjernt, kendt som ukendt.

Politisk er jeg idealistisk anlagt; når det er sagt, så ønsker jeg altid, at vi når frem til løsninger, der bringer os fremad og derfor forsøger jeg altid at balancere idealisme med pragmatisme. Nedenfor kan du finde et par udvalgte emner, der fylder for mig.

Grøn omstilling. Vi er nødt til at hjælpes ad – globalt, nationalt og lokalt. Vi borgere skal finde fælles fodslag og finde løsninger, så planeten leveres i en bare nogenlunde rimelig stand til fremtidige generationer. Det kræver, at vi gør noget anderledes i dag end vi gjorde i går. Det kræver, ja, omstilling. Og det vil kræve, at vi hjælper hinanden. For mig handler det først og fremmest om at finde plads til den grønne energi. Vi har stort set ingen vind-energi i Horsens. Det skal vi have lavet om på. Dernæst vil jeg arbejde for, at vi kan tænke solenergi ind i al eksisterende og fremtidigt infrastruktur.

På naturens side. Jeg er ret principiel, når det kommer til natur. Vi er nødt til at værne om de grønne pletter, vi har tilbage. Selvom jeg er en passioneret spejderstøtte, så synes jeg ikke, at der skal bygges syd for Nordre Strandvej. Ikke fordi at der findes nogen speciel høj naturværdi på de første par marker, men simpelthen, fordi det danner præcedens for yderligere indhug i områder, der tjener naturen. Lige sådan kommer jeg til at kæmpe for mindst mulig bebyggelse af Godsbanearealet. Ud over det helt uoverskuelige trafik-mareridt dette ville afstedkomme, så ville det igen tage en del tilgængelig natur (og ja, her findes faktisk virkeligt mange arter) fra os, der kommer, der dagligt. Helt overordnet er vi nødt til at have en kommunal plan for, hvordan vi kontinuerligt optimerer på naturens præmisser. Prioriterer, genskaber og skaber natur. Jeg kommer til at arbejde for en transparant model og proces for multifuktionel jordfordeling på tværs af kommunen og omkringliggende kommuner.

Byskolen skal virke. Jeg har selv tre børn, og skolen er for os som for rigtig mange familier et væsentligt omdrejningspunkt i vores liv. Vi har brug for, at den virker og leverer – hver dag. I løbet af de sidste par år må jeg sige, at jeg konstant bliver presset på mit valg om sætte mine børn i folkeskolen frem for på en privatskole. Det gør mig trist. For jeg har et reelt valg, men det er der mange, der ikke har. Og jeg tror virkeligt på tanken om en folkeskole. Men vi har brug for at sende vores børn trygt af sted til en skole, med stabil ledelse, medarbejdere, der trives og får lov og mulighed til at skabe en inspirerende, faglig og tryg hverdag for vores børn. Det er et kardinalpunkt for mig.

Mere demokratisk dialog og lokal kulturudvikling. Jeg er stadigt tilflytter. Jeg synes, det har været svært at falde til. Noget af det jeg synes har været allersværest er at finde og deltage i den demokratiske debat og dialog. Jeg har brug for at debatten kommer tættere på borgeren og at borgeren føler sig inddraget i højere grad end nu. Vi er mange nye og vi skal have skabt sammenhængskraft – gennem debat og lokal kulturudvikling. Store koncerter er fint, men det er ikke det der kitter os sammen – det er hverdagen og det vi skaber sammen.

Ræk ud hvis du vil vide mere eller gerne vil i dialog om vigtige emner for dig. camilla@radikale-horsens.dk

Jeg mener: